Волейболният „Марек“ с нов трансферен удар, пласира 203-см свой талант в австрийския елит

Волейболният „Марек“ направи поредния си трансферен удар и пласира свой кадър в елитен европейски отбор. Под наем за следващия сезон срещу подобаваща сума в австрийския „Вейц“ ще играе Димитър Дулчев. Целта пред 203-сантиметровия диагонал и новия му тим е титлата в първенството на алпийската страна. 21-годишният талант сключи личния си договор и до 10 дни трябва да започне подготовка с бъдещия си тим.

По-рано през лятото също със статут на преотстъпен марекчани засилиха в шампиона „Нефтохимик“ угандийската перла Катбарт Малинга, който се събира в Бургас с бившия наставник на марекчани Найден Найденов. Неговият наследник Иван Тасев оваканти поста преди два месеца и на мястото му беше анонсиран Виктор Карагьозов, който има зад гърба си един мандат в града на барикадите.

Селекцията на четирикратните първенци на България отново е насочена към Черния континент, където новият стар предводител на отбора има силни позиции и се ползва с огромен авторитет след фурора начело на „Сфаксиен“, изведен от него до шампионските титли на Тунис и на Африка.

„Чакаме посрещач и диагонал, национали на своите държави. Показали сме, че сме без конкуренция в шлифоването на волейболни диаманти. Имената на Окело Дауди и на Малинга говорят красноречиво. В момента подготвяме нужните документи и се надяваме да пристигнат до края на месеца”, увериха от клуба.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *