Волейболният „Пирин“ /Рз/ изгърмя с 2 мача без домакинство и 2000 лв. глоба за измама, здрав играч покрива съотборник с висока температура

Волейболният „Пирин“ /Рз/ изгърмя с 2 мача лишаване от домакинство и 2000 лв. глоба. С по 200 лв. са санкционирани трима основни играчи на отбора – капитанът Благовест Катранджиев, Стивън Димитров и Петър Христов, главни герои в опит за измама. Възможно най-тежките наказания бяха наложени на клуба за играния преди повече от две седмици плейоф за попълване на първа осмица в националната суперлига срещу „Берое“, който разложани спечелиха с 3:1.

Манипулацията лъсна, след като състезатели на „Пирин“ сами се натопиха в социалните мрежи за далаверата и по този начин уведомиха заралии, че са станали жертва на фалшификация. Измамените, от своя страна, изнамериха видеозапис, който доказва вината на съперниците, и го представиха на отговорните фактори в централата. От видеото става ясно, че при задължителното мерене на температурата на всеки от волейболистите Ст. Димитров минава без проблем прегледа, но после се връща в съблекалнята, придружен от Бл. Катранджиев, а след това, облечен с екипа на П. Христов, се подлага вместо него на проверката и така му осигурява достъп в залата и в двубоя. Подмяната на личността очевидно е направена, за да се прикрият вирусни симптоми на съотборника му, който отсъства от групата за следващата среща на пиринци срещу „Нефтохимик“.

От Националната волейболна лига подкрепиха безусловно решенията на Дисциплинарната комисия към БФВ. “Ръководството на НВЛ е потресено от поведението на играчите. Остава впечатление за умишленост и съпричастност и на ръководството на клуба в лицето на треньора Северин Димитров. Ние заявяваме, че ще се противопоставяме на такова поведение по всички позволени ни начини, следвайки съществуващите и утвърдени правилници. Удовлетворени сме от бързата реакция на ДК, която наложи възможно най-строги санкции според действащия дисциплинарен правилник. Предупреждаваме клубовете и всички участници в първенствата и турнирите, администрирани от Национална волейболна лига, че ще има нулева толерантност към подобно поведение, което уронва престижа на нашия спорт и първенството. Изразяваме и надежда, че съвсем скоро ще бъде гласуван и приет и новият дисциплинарен правилник, който да отразява по-коректно политиките, заложени в новите правилници на лигата“, заяви нейният председател Атанас Гаров.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *