Волейнационалът Г. Сеганов под карантина в родния Разлог: Минах границата с Турция пеша с 5 куфара, майка ме чакаше от другата страна

Волейболният национал Георги Сеганов кара задължителната 14-дневна карантина след прибирането от чужбина в родния Разлог. Разпределителят разказа за преживяванията си на път от Турция за родината, потвърди за смяната на клубната си принадлежност, посочи и своя фаворит за поста селекционер на България.

„Трябваше дълго време да остана в Анкара, тъй като до 9 май не се знаеше дали първенството ще продължи. Федерацията искаше, но клубовете бяха против. Доста от играчите вече си бяха тръгнали. Ние в „Халбанк” допоследно тренирахме, гледахме видео и се готвихме за купата на страната. Когато ни казаха, че няма да играем, минахме на индивидуални занимания в домашни условия. Преди няколко дни си наех кола с шофьор, който да ме закара от Анкара до граничния пункт Малко Търново. Трябваше да пресека границата пеша, някъде около километър и половина, с пет куфара. Добре че един човек ми помогна с част от чантите, иначе щях да правя поне два часа курсове напред-назад, докато си пренеса багажа. От другата страна ме чакаше майка ми. Можех да се прибера и в София, но не исках още две седмици да съм между четири стени след месец и половина изолация в апартамента си в Турция. Затова предпочетох Разлог, тук поне мога да излизам в двора на къщата ни. Не съм се тествал за коронавирус, чувствам се добре и нямам никакви симптоми”, разкри перипетиите и терзанията си плеймейкърът, който наскоро навърши 26 г.

„Не помня откога не съм имал повече от 10 дни почивка. Необичайно е да имам толкова свободно време. Продължавам да се будя сутрин и да се чувствам странно, че не трябва да тръгвам за тренировка”, признава още играчът, след което повдигна завесата за бъдещето си. „Със сигурност напускам „Халбанк” и се връщам в Италия, където прекарах две страхотни години в Сора при първото си излизане в чужбина – имаше и трудности, и незабравими мигове. Сега съм по-мотивиран и съм сигурен, че ще се справя по-добре. Ще изчакам официално от новия ми отбор да обявят трансфера, тогава ще се разбере къде ще продължи кариерата ми”, поясни Сеганов.

Почти на сто процента е ясно обаче, че ще облече екипа на „Латина”. „Знам, че предстои избор на нов национален наставник. Най-удачният вариант според мен е да остане Силвано Пранди с помощник Николай Желязков”, каза още разложанинът.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *