Волен Сидеров и Лиляна Павлова вече не са депутати

В началото на първия работен ден след предизборната ваканция парламентът прекрати депутатските правомощия на лидера на „Атака“ Волен Сидеров и народния представител от ГЕРБ Лиляна Павлова, предава Дарик.

Сидеров депозира оставката си към края на изборната кампания за местния вот, в която той се бореше за кметския стол на столицата. Мотивът му бе, че така е „по-честно към избирателите“, призовавайки това да направи и опонентът му от ВМРО Ангел Джамбазки, който през пролетта бе избран за евродепутат.

Впоследствие Сидеров отпадна от надпреварата за кметския пост в София, но „Атака“ получи два мандата в местния парламент, а като водач на листата той може да стане общински съветник.

Справка на сайта на Народното събрание показва, че Лиляна Павлова е подала заявление за прекратяване на правомощията ѝ като народен представител още на 16 октомври. Тя напуска парламента, за да се включи в екипа на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), където ще заеме поста на вицепрезидент и член на Управителния съвет. Правителството я номинира още през лятото, но процедурата бе дълга и изискваше съгласуване с останалите държави членки. Тя вече е факт, а Павлова трябва да заеме поста още в началото на ноември.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. бай Курти

    На дебелото Лиле пак намериха сладък пост с голяма заплата и нищоправене!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *