Вратарят от Кресна Ив. Караджов-Караджата мина под венчилото със Славиния, децата им станаха шафери, президентът на “Арда” кумува

Вратарят от Кресна Иван Караджов-Караджата, който в момента пази за елитния футболен тим “Арда” (Кърджали), мина под венчилото с дамата на сърцето си, софиянката с професия графичен дизайн Славиния. Двамата са заедно вече 10 години, дъщеричката им Ивайла е на 8 г., а преди година се роди и синът им Стефан.
Решението да се врекат един на друг пред Бога двамата взели преди повече от година, но заради бременността отложили веднъж събитието, а пандемията втори път отменила важната за семейството им дата. Присъстваха 120 гости, болшинството техни приятели, в това число целият тим на “Арда” и много футболисти от ЦСКА, “Локомотив” (Пловдив), “Берое” (Ст. Загора) и др. клубове, в които е играл. Тежката корона да кумуват поеха президентът на “Арда” Петър Пешев и съпругата му. Сред най-важните хора на сватбата бяха свекървата Виолета и свекърът, кандидатът за кмет на Кресна Милчо Караджов, на когото е известният в региона комплекс “Бриони”, и тъщата и тъстът Диана и Любомир Томови. Отговорната задача да са шафери младоженците бяха възложили на двете си рожби и на племенниците, децата на двете сестри на младоженеца.
Емблематичната дата за сватбата си 6 септември двамата също неслучайно избрали: първо – заради символиката на Съединението, и второ – заради паузата във футболното ни първенство, която позволила болшинството им приятели да присъстват на събитието.
В храм “Св. София”, най-древната раннохристиянска базилика в столицата, младоженците се врекоха един на друг, а изисканият ресторант-градина “Корията”, собственост на кумовете, бе мястото, където двамата дадоха клетвите си един на друг. “Обещавам, че пред каквито и предизвикателства да се изправя, винаги ще намеря пътя към теб!”, зарече се младоженецът, а булката отвърна на обичта му: “Обещавам да говоря, когато думите са нужни, и да споделя с теб мълчанието, когато не са. Да живея с топлината на сърцето ти и винаги да го наричам свой дом. Наш дом”.
“Подаръците бяха много, ние им дадохме пари да ги похарчат за това, от което имат нужда, платихме им и половината нов апартамент в София, в който се нанесоха преди месец”, разкри щастливият свекър Милчо Караджов и допълни: “На дъщерите и снахата обявих, че давам по 500 лв. месечна издръжка за трето детенце до пълнолетие! Бракът е морално задължение и отговорност към другия, а най-значимото нещо в живота са децата”.
Емоционалното парти след тържествените ритуали надмина всички очаквания с фантастичната програма с диджей и 3 състава, допълнително подкрепени с изпълнения на гости на събитието. Веселбата бе толкова завладяваща, че сватбарите усетиха умора чак на зазоряване.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *