Вратар от Г. Делчев, счупил пръст срещу “Пирин”, крие контузията заради националния отбор

Хандбалният “Пирин-64” (ГД) тръгна с лесна победа на празни трибуни в “А” група след 45:22 (23:13) в Гоце Делчев над абсолютния дебютант в елита “Локомотив” (Мз). Домакините, които се целят в титлата, не оставиха шансове на железничарския отбор, съставен основно от състезатели в юношеска възраст. Гостите се държаха до 7-та мин., след която постепенно започна да се оформя разлика, която на полувремето стигна 10 гола. През второто полувреме неврокопчани продължиха да бъдат пълен господар в зала “Неврокоп арена”, а вратарите им Велик Танев, Димитър Ортомаров и Георги Николов спасиха 4 от отсъдените 7 дузпи. С най-дълъг престой под рамката бе Г. Николов, който миналия сезон бе трети избор на главния треньор Николай Пиргов. Очаквано най-резултатен се оказа Веселин Чакмаков, който 14 пъти порази мрежата на локомотивци. Отпуши се и Тодор Калчев, който отбеляза най-много от идването си в Гоце Делчев през миналата година – 9. 3 пъти се разписа новото попълнение Иво Тодоров, а петричкият страж В. Танев наказа самоуверено излизане на колегата си Петър Ганев в средата на втората част с хвърляне от собствената си врата. За гостите Йордан Тонов вкара 7 гола. Веднага след срещата гоцеделчевци получиха купата и сребърните медали за миналото първенство. Те бяха връчени от дежурния делегат на мача Манол Велев в присъствието на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и президента на “Пирин-64” Богдан Боцев.
“Това е игра, която е за хората. И нашият отбор, и този на “Пирин” имаме хандбална публика, която иска да гледа двубоите на своите. Тя помага да се създаде нужната атмосфера. Обстановката бе като на театър, но като на трагедия. Без публика, срещите нямат нужния дух. Съперникът заслужено ни победи, но е важно, че момчетата ни са млади и имат желание да се учат, да стават по-добри. Загубихме, но изпълнихме нашата задача – опитахме да играем хандбал срещу опитни състезатели”, коментира старшията на “Локо” (Мз) Евгени Йоловски.
“Продължаваме да търсим изход от ситуацията с липсата на фенове. Хубаво е, че подценихме съперника. Всички състезатели дадоха нужното от себе си, за да излезем като победители и да оправдаем прогнозите”, коментира Н. Пиргов.
“ПИРИН-64” (ГД): Танев – 1, Копривленски – 5, Мелков – 3, Калчев – 9, Чакмаков – 14, Дробенов – 1, Тодоров – 3 (Ортомаров, Николов, Георгиев – 5, Партенов, Юсев – 1, Янев – 1, Кузе, Симеонов – 2, Атрев).
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *