HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Вредни навици, които провалят връзката ви

Всяка личност е изтъкана от добри и лоши черти. Всеки от нас си има неприятни навици, с които подтиква партньора си към отдалечаване. Най-лошото е, че не си даваме сметка как бавно отравяме връзката си и я обричаме на провал, отбелязват от az-jenata.bg.

Телефонът ви е по-важен от партньора

Ако сте забили нос в телефона си, чатите с някого непрекъснато, водите активен живот в социалните мрежи, но не и на живо с партньора си, връзката ви ще започне да „гние“. Най-малкото, човекът до вас ще започне да се чувства пренебрегнат, необичан, нехаресван, недостатъчно обгрижван.

Публично подигравате партньора си

Има граници, които трябва да се спазват. Едно е да се шегувате взаимно със себе си или с връзката си пред приятели, но съвсем друго е когато шегите ви подиграват и злепоставят партньора ви.

Непрекъснато пресмятате всичко в главата си

„Ще направя нещо, защото той го направи“, „Няма да дойда с теб, защото ти не дойде с мен миналата неделя“, „Само аз правя компромиси, крайно време е и ти да направиш“ – ако държите сметка за най-малките дреболии, смятате по точки кой какво е направил и  какво не е, изпадате в крайна дребнавост. Това сметкаджийство убива връзката и дразни много партньора.

Пасивно-агресивни сте

Всеки знае, че това е „тихият убиец на връзката“. Пасивно-агресивното поведение се отразява на непряката комуникация и обикновено е провокирано от ниско самочувствие, несигурност, отключващи пасивна агресия към най-близкия човек, в случая партньорът.

Започвате скандалите със съобщения

Това е характерно за хора с ниско самочувствие, страхуващи се от ответната реакция на партньора. Те са несигурни в себе си и аргументите си, затова предпочитат да започнат караница писмено и от дистанция. Този подход подкопава в дългосрочен план връзката с партньора.

Критикувате семейството му

Ако имате сериозни проблеми и пререкания със семейството на партньора си е нормално да изявявате негативното си мнение. Приемливо е да се защитите или да проявите несъгласие в конкретните ситуации, дори е препоръчително пред мълчанието.

Ако обаче непрекъснато злословите пред половинката си за родителите и семейството му, критикувате ги, подмятате разни изречения по техен адрес в тяхно отсъствие, тогава ще си спечелите черни точки от страна на партньора.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *