Времето: Валежи, максималните температури между 15 и 20 градуса

Облачността над страната отново ще бъде по-често значителна. Отново ще има интензивни валежи, най-съществени в Северна България, където е обявен и оранжев код заради тях, предаде БГНЕС.

Вятърът ще бъде до умерен от северозапад. Оранжевият код за обилни валежи е в сила за 6 области – Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска и Силистренска. В тези области ще има условия за значителни валежи, с количества в отделни райони, надхвърлящи 35-40 л/кв.м. Жълт код заради валежите е обявен също за 6 области – Врачанска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Варненска и Добричка. В тези области количествата валежи в отделни райони е възможно да надхвърлят 20-25 л/кв.м.

Сутрешните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, за София 10. Дневните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса, за София 17, по Черноморието 21-22 градуса, в Северна България 16-19 градуса, в южните райони до 20 градуса. В събота ще има разкъсана облачност, валежите се очаква навсякъде да спрат. Дневните температури ще бъдат от 20 до 23 градуса, за София 20 градуса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *