Времето днес: Облачно и мъгливо, къде ще вали?

Времето днес ще е облачно, ще има превалявания от дъжд, повече по количество – в крайните южни райони, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В низините ще се образуват мъгли.

Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните – между 8° и 13°, по-ниски в северозападните райони.

Над Черноморието облачността ще е променлива и значителна. Около и след обяд на места ще превали слаб дъжд. Максималните температури на въздуха ще са 10°-12°, на морската вода е 9-10°.

Над планините ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд, над около 1800 метра – от сняг. По-значителни ще са валежите в южните райони на Рило-Родопската област. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

В понеделник времето ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. Очаква се те да са предимно в югозападната половина от страната, а в Североизточна България ще се задържи без валежи. Дневните температури ще са от 5°-6° в северозападните райони до към 15°-16° в източните.

Във вторник все още ще превалява в Източна България, от запад на изток валежите ще спират. През деня и облачността ще се разкъса и ще намалее.

В сряда ще има разкъсана облачност и до вечерта от запад ще започнат валежи от дъжд. Ще се понижат сутрешните температури, дневните слабо ще се повишат.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *