Времето днес: Сутринта облачно, но градусите се качват

Иднес се очаква покачване на температурите в цялата страна. Сутринта на много места, главно по поречието на Дунав и в Източна България, ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва, облачността ще се разкъсва и намалява, и ще бъде предимно слънчево.

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните ще са между 9° и 13°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Преди обяд на много места по Черноморието ще има мъгла, която след обяд ще се разкъса и ще бъде слънчево. Максималните температури ще са 8°-10°, близки до температурата на морската вода.

Над планините ще бъде слънчево. Сутринта в по-ниските части ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но видимостта бързо ще подобри, облачността ще намалее до слънчево време. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°.

Във вторник ще преобладава слънчево време, като сутринта на места, главно в Дунавската равнина и в Източна България, ще има ниска облачност, намалена видимост или мъгла. Топло, особено в планините, където температурите ще са по-високи от обичайните за втората половина на февруари.

Към сряда-четвъртък за кратко от североизток ще проникне сравнително студен въздух и облачността над много райони в сряда ще бъде значителна, на изолирани места ще преръми. Дневните температури слабо ще се понижат. Максимални температури ще бъдат между 10° и 15°, сутрешните – предимно между минус 1° и 4°.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *