Времето: Слънчево, до 28 градуса в Югозападна България

Слънчева златна есен цяла седмица с температури около 25 градуса. Днешният ден ще започне с мъгли в котловините и низините, но около и след обяд термометрите ще гонят стойности между 23 и 28 градуса. Най-топло – в централните части на Северна България, в районите на Пловдив и Пазарджик, както и в Югозападна България около Благоевград и Сандански.
Планините са подходящи за есенен туризъм. Хладно сутрин и вечер, но топло през деня с лек вятър. Температурите по високите места – около 14 градуса, в ниското – до 21. Около морето – мъгливо сутринта, но топло през деня. Температури – 21-23 градуса на въздуха, 20 градуса на морската вода. Незначително вълнение с лек бриз.

Обширна зона с високо атмосферно налягане е причината за сравнително топлото за сезона време. Цялата седмица ще е слънчева с дневни температури около 25 градуса. Сутрините и вечерите – хладни с температури около 10 градуса.

Фин пясък от Северна Африка е наситил атмосферата над голяма част от Европа – Испания, Италия, чак до някои райони в Северна Германия. У нас запрашеност има над западната половина на страната. Според моделите на метеоролозите от Университета на Атина слабият източен вятър ще изчисти въздуха над страната ни в следващите 48 часа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *