Време е за годишна равносметка! Какви поуки ще си направят зодиите?

Тъй като скоро ни предстои да влезем в нова година, много от нас вече се замислят какви задачи да си поставят и какви обещания да си дадат за 2019-а. Преди това обаче, ние трябва да се замислим какви поуки трябва да извлечем от 2018-а.

Ето какво може да ви каже вашият зодиакален знак за това, което би било добре да запомните от настоящата година, така че старите ви (вредни) навици да не ви преследват и през следващата:

Овен

Дори и през най-натоварените си седмици трябва да отделяте време, за да си почивате и да презареждате батериите си. Не е лошо, че искате да живеете „на максимална скорост“, но първо се замислете дали вашият препълнен график от 2018-а ви е донесъл щастие или по-скоро ви е изпълнил с негодувание.

Телец

Тъй като краят на 2018-а приближава, опитайте се да запомните всички малки неща, които са ви направили щастливи през изминалата година. Замислете се колко хубаво ви е било понякога, когато без да искате сте разчупили рутината и сте се впуснали в нещо ново. Обещайте си, че през 2019-а ще сте по-отворени към промените.

Близнаци

Замислете се, че решенията са това, което ви тласка напред и ако не сте в състояние да вземате решения, защото все се двоумите, вие просто изпускате добрите възможности да минават покрай вас. Не си позволявайте още една година да ви мине в чудене кое е по-доброто решение в дадена ситуация, изпускайки точния момент.

Рак

Нека 2019-та бъде годината, в която най-накрая ще излезете от зоната си на комфорт и ще започнете да се сближавате с абсолютно непознати хора, позволявайки им да станат ваши приятели. Домът е мястото, където е сърцето ни, но всеки човек се нуждае и от социален живот. Не забравяйте да допускате нови хора в живота си!

Лъв

Ако през 2018-а сте позволили вашите самочувствие и арогантност да вземат връх в живота ви, през следващата година се опитайте да бъдете по-смирени и скромни, тъй като и много други хора заслужават възхищение. Приемете, че не можете винаги да сте най-добри във всичко! Отстъпете и дайте възможност на някой друг да блесне.

Дева

През следващата година си напомняйте по-често, че работата не е всичко в този живот. Добре е да се гордеете с професионалния си успех, но това не означава, че трябва да забравяте за другите сектори в живота си. Намерете си ново хоби, припомнете си някаква стара своя страст и насочете вниманието си към тях. Избягайте от скуката!

Везни

Ако и през 2018-а не сте се научили да казвате твърдо „не“, не губете и секунда от следващата година, преповтаряйки тази грешка. Ако вашето мнение е абсолютно различно от това на вашите приятели или близки, нека го чуят. Научете се да уважавате преди всичко себе си. Избягването на конфликтите сега, носи напрежение и вреди в бъдеще.

Скорпион

Ако и през тази година сте се наслаждавали да наранявате хората, които са ви засегнали по някакъв начин, то през следващата впрегнете енергията и инстинктите си в нещо по-градивно. Спрете да се обиждате толкова лесно и приемете, че никой не е безгрешен. Бъдете по-добронамерени и открити в отношенията си с другите.

Стрелец

Преди да стартирате 2018-а, осъзнайте, че свободата и самотата понякога са синоними. Не се страхувайте да допускате други хора в живота си и да поемате ангажимент към тях. Може би те няма да ви задушат, нито пък ще ви ограничат по някакъв начин. Приоритизирайте други видове свобода през 2019-а, като например свобода на словото, на мнението и т. н.

Козирог

Ако и 2018-а година ви е минала под знака на песимизма, опитайте се през 2019-а да спрете да очаквате нещата винаги да се случват според най-лошия сценарий. Приемете, че винаги ще има хора, които ще ви разочароват и/или изненадат неприятно. Но пък в живота ви със сигурност има много хора, които са заслужили доверието ви!

Водолей

Ако и през 2018-а сте имали склонност да се криете зад разума си като начин да потиснете чувствата си, то през следващата година се опитайте да се вслушвате повече в интуицията и емоциите си. Хората, които ви обичат, искат да разберат какво наистина усещате, а не само какво мислите. Така те ще се почувстват по-близо до вас.

Риби

Това, че обичате често да оставате насаме със себе си е хубаво нещо, но трябва да осъзнаете, че изолацията не е начин да избягате от страховете си. През идната година се опитайте да използвате времето когато сте сами, в мисли как да приемете грешките си от миналото, за да можете да започнете начисто.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *