Време за оскари! Вижте кое е българското предложение

Седемчленна комисия с председател проф. Александър Грозев е избрала заглавието между 10 филма, които отговарят на условията на Европейската филмова академия и са заявени от продуцентите си за участие. Първите места в класирането са заели “Слава” с 14 точки и “Безбог” с 10 точки.

“Слава”, копродукция с Гърция, е с участието на Стефан Денолюбов, Маргита Гошева, Китодар Тодоров, Милко Лазаров, д-р Георги Стаменов, Иван Савов, Христофор Недков, Мира Искърова и други.

Във филма кантонер открива милиони на релсите и ги предава в полицията. Държавата го награждава с нов часовник, който обаче се оказва менте. ПР-ката на Министерството на транспорта загубва стария му часовник, модел “Слава”, който е семейна реликва. Кантонерът се впуска в отчаяна битка да си върне старата “Слава” и достойнството.

Кристина Грозева и Петър Вълчанов са завършили НАТФИЗ и са членове на Европейската филмова академия. В съавторство двамата създават филмите “Аварийно кацане”, “Реки без мостове”, “Скок” (номиниран за Европейските филмови награди – 2013), “Урок” (носител на повече от 33 международни киноотличия).

В надпреварата за “Оскар” за чуждоезичен филм тази година се включва и друг филм с българско участие – миноритарната копродукция “Реквием за г-жа Й.” (Сърбия, България, Македония), предложен от Сърбия, припомнят от Националния филмов център.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *