Ври и кипи във Фейсбук! Ето какво правят в памет на Боян Петров!

Буквално минути след като стана ясна тъжната новина, че спасителния екип прекратява издирването на алпиниста Боян Петров, във Фейсбук бе създадена нова група: “Да изкачим връхче в памет на Боян”.

Хиляди българи са потресени от новината, но остават верни и се прекланят пред силата и смелостта на Боян, който е бил и остава завинаги мощна мотивация за хората с живота и делото си. Вдъхновение за всички ни.

Ето и първия пост на създателите на групата:

“Боян Петров ни даде много, наистина много. Не го познавам лично, но винаги с интерес следя експедициите му. От момента, в който обявиха, че е изчезнал не спирам да мисля за него и да следя актуалните новини, с надеждата, че ще се появи и с усмивка ще разкаже как е преодолял и това препятствие… За съжаление това не се случи.
Не искам усилията на този велик човек да отидат на вятъра.
Вярвам, че най-доброто, което можем да направим е да следваме неговия добър пример и да се вдъхновим от неговата изключителна енергия и воля.
Вярвам, че ако има живот след смъртта и той ни гледа отгоре, би се зарадвал да види колко много хора е докоснал и вдъхновил!
Нека надигнем глави от компютрите и телефоните си. Да спрем с коментарите в социалните мрежи и да се насочим към някое връхче, от което да “помахаме” на Боян и да му покажем и докажем, че всичко, което е направил има смисъл и не е напразно!”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *