Врътнаха кранчето на “Велбъжд”, родители скандират за оставката на ръководството

Родителска среща на отборите от ДЮШ на Велбъжд поиска оставката на ръководството на клуба, начело с Васил Русаков. Над 200 души се събраха на стадион “Осогово”, за да изслушат вариантите за бъдещето на клуба.

Десетки от тях започнаха на място да подписват Заявления за членство в клуба с идеята след приемането им да бъде свикано Общо събрание, на което да се избере ново ръководство. На срещата нямаше представители на община Кюстендил и на сегашното ръководство.

Обявено бе, че кметът Петър Паунов е спрял финансирането от общината до изясняване на ситуацията в клуба, като е декларирал пред Инициативния комитет, че ако види единодействие и щастливи деца, отново ще подпомогне школата с финансови средства.

Пред множеството на стадиона се изправиха първо треньорите от школата – Красимир Петков, Кирил Мицов, Мартин Йорданов и Николай Наков. Те бяха подготвили и финансова справка за разходите, които са необходими за участието на отборите в различните първенства. Кирил Мицов обяви, че приходите от такси няма да са достатъчни и ще е необходима помощта на спонсори и на родителите, пише Спортал.

От името на инициаторите за промяна в управлението на Велбъжд, Николай Николов-Чезето каза:

“Няма никой от ръководството на клуба, не знам защо. 2 седмици бягат от срещи и разговори. Има проект, хора с възможности, които няма да оставят децата и ще помагат. Проблемът е, че ако ние поемем тези плащания и пътувания, и Русаков остане президент, да не се тупа пак в гърдите. Трябва да направим така, че този човек да забрави за този стадион. Само трябва да решим този огромен проблем. Как? Ставаме членове на футболния клуб и да предизвикаме общо събрание. Само трябва да го намерим този човек и да му дадем заявленията”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *