Връчиха официално на Р. Сусанина документа, че е законен кмет на Овчарци

Вчера на извънредно заседание на ОбС – Сапарева баня председателят на ОИК връчи удостоверение за кмет на село Овчарци на Радостина Сусанина. Председателят на ОбС Васил Маргин й пожела успех до края на мандата.

Днес тя отново влиза официално в кметския кабинет в селото. По традиция всеки новоизбран кмет в Овчарци се посреща на входа на кметството с баница и погача.

Както „Струма“ писа, Сусанина се яви втори път на избори за кмет и отново ги спечели. Тя се конкурираше за поста с Васил Говедарски, който събра вота на 203-ма избиратели, а Сусанина получи подкрепата на 357 нейни съселяни от 847 имащи право на глас.

Тя спечели изборите за местна власт през 2019 г., но с решение на Административен съд – Кюстендил беше отстранена от поста, тъй като не е заличила името си от фирмата, която има, за това сигнализираха от ПП ГЕРБ в жалба до ОИК.

В предизборната си кампания новата кметица използва приятелството си с готвача Ути Бъчваров и го покани да сготви вкусно ястие на центъра на селото, от което си похапнаха нейните поддръжници.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *