Вр.и.д. кметът Ясен Попвасилев иска удължаване на договорите на управителите на ОФК „Пирин“ и Тубдиспансера В. Попов и д-р П. Георгиев

Да се удължат договорите на управителя на Общински футболен клуб „Пирин“ Венко Попов и на шефа на Тубдиспансера д-р Петър Георгиев иска от Общинския съвет вр.и.д. кметът на Благоевград Ясен Попвасилев. И на двамата управители на общински дружества договорите им изтичат.

Предложението за сключване на анекс към изтичащия на 2 юли договор на Венко Попов идва дни след като той бе отстранен от Борда на директорите на ФК „Пирин“. Във футболното дружество има запазено място за представител на общината, тъй като тя има 25% дял и финансира детския футбол с 250 000 лв., а за поддръжка на терените чрез „Спортни имоти“ влага между 250 000 лв. и 300 000 лв. годишно.

Договорът на д-р П. Георгиев за Тубдиспансера изтича в деня, в който е насрочена сесията на местния парламент – 25 юни. Както „Струма“ писа, той се разследва от прокуратурата и полицията, след като от Здравната каса доказаха редица нарушения, заради които вероятно ще бъдат прекратени част от пътеките за лечение в белодробната болница. Сред сериозните гафове, установени от здравните контрольори, бе, че 23-ма души медицински персонал едновременно се е водил на работа и на лечение в Ковид отделението на Тубдиспансера.

Искането на вр.и.д. кмета Я. Попвасилев е договорите и на двамата управители да се удължат до избор на титуляр след провеждане на конкурси.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

6 Коментара

  1. Огнян

    Управителят на тубдиспансера се разследва от прокуратурата ???????? Убил е човек , неудобен е на някого, ангажирана е вече неговата длъжност , или петниш име, без да си запозната с материята вероятно ? Ще чакаме твоите съчинение, след решението на Общински съвет !

    Отговори
    1. Иларион

      За тебе Димитрина ме е жал, но повече ме е жал за неудоволетворените ти приятели.Ако продължат договора на управителя на Туб.диспансера – те миличките, те какво ще правят ? Толкова са бедни духом, че очакваме – неочакваното.Какво паденение на личността – да петниш името на колегите си и да нямаш чест да си тръгнеш от маскарада.

      Отговори
  2. Станислав

    Скъпа Димитрина, ако в тебе е останало нещо от човешкото се моли на Бог : да ти прости за тенденциозните ти набези; да опази теб и твоите близки от заразяване с Ковид, моли се !

    Отговори
  3. Тихомир

    Не е важно какво иска Г-н Ясен Попвасилев, важно е какво искат „ощетените“.Само да посмее да продължи договора на Управителят на тубдиспансера и в събота ще пишеш мила Димитрина диктовка със съмнително съдържание.

    Отговори
  4. Зоран

    Госпожа Асенова, освен неосведомените си информатори, Вие нямате ли близки лекувани в болница за Ковид ? Съберете информация, как се маскира персонала при обслужване на такива болни.Липса на професионализъм и злонамерена насоченост е цялата Ви “ статия „.

    Отговори
  5. Десислав

    Димитрина Асенова, информацията ти е с невярно съдържание ! Прочети само един коментар от 11.06.2021 г. Вероятно си по-лоша от информаторът си ?! „Маскиране“ при Ковид е невъзможно !

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *