Вр.и.д. кметът Я. Попвасилев назначи мл. юрисконсулт и секретарка в ОбС, председателят А. Тодоров веднага обяви извънредна сесия на 13 ноември

Извънредна сесия на местния парламент на Благоевград свиква на 13 ноември председателят Андон Тодоров. Това стана възможно, след като се върна от болнични една от двете технически сътруднички в административното звено към ОбС, а вчера вр.и.д. кмет Ясен Попвасилев назначи още двама души и така най-после екипът е пълен. На мястото на секретаря в майчинство временно застава Биляна Филчева, а правните казуси ще следи Борислава Николова, назначена като младши юрисконсулт. Това стана възможно, след като кметското ръководство промени изискването в административната си структура ОбС да се обслужва от старши юрист с опит.

Така се разреши административната криза, заради която се наложи да бъде отменена редовната октомврийска сесия на местния парламент и бе провален търгът за отдаване под наем на павилионите за коледния базар на пл. „Г. Измирлиев”. 

Свикването на извънредна сесия се оказа абсолютно наложително, тъй като в противен случай община Благоевград рискува да изгуби целева субсидия от държавата. Това може да се предотврати, ако местният парламент одобри промени на бюджета и в инвестиционната програма с изменение на източниците на финансиране, за да се усвои в срок планираната за общините целева субсидия. Въпросът не може да чака до редовната ноемврийска сесия на 25.ХІ., тъй като заявката за усвояване на субсидията трябва да се изпрати най- късно до същата дата и решението на ОбС трябва да е влязло в сила, за да се усвоят средствата до 5 декември, когато е последният транш за годината.

Председателят на ОбС А. Тодоров още вчера уведоми общинските съветници за спешността на ситуацията, като провери „редиците“ на  колегите си, за да се увери, че на 13 ноември ще има нужния кворум от 21 присъстващи в пленарна зала.

А. Тодоров

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *