Вр.и.д. шеф на КАТ – Благоевград инспектор Димитър Николов хвърли оставка, криминалистът от Първо РУ Антон Крумов заминава за Англия

Вр.и.д. шефът на КАТ – Благоевград инспектор Димитър Николов хвърли оставка. Той е подал рапорт за напускане не само на позицията, която заемаше, но и от системата на МВР. Припомняме, че той беше назначен временно на поста началник сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР – Благоевград няколко месеца след показния арест на Данаил Стоицов на работното му място  при операция на „Вътрешна сигурност“ на 22 май миналата година. Шефът на КАТ бе обвинен за корупция – получаване на подкуп от 5300 лв. за запазване на регистрационни номера с комбинации от цифри по желание и предоставянето им на определени лица, както и за други длъжностни престъпления. Първоначално временно управлението на КАТ – Благоевград бе поето от Петър Овнарски, който след това се отказа с мотив „лични причини“. През октомври за вр.и.д. беше назначен младият инспектор Димитър Николов, който след като завършва Академията на МВР, започва работа като криминалист, а в КАТ е изтеглен от бившия шеф Димо Чобанов, в момента началник на „Пътна полиция” в Хасково. Най-вероятно по лични причини напуска и 35-годишният полицейски служител, може да е преценил, че ще намери по-добра реализация на друго място, коментираха негови колеги. Пред репортер на „Струма“ Димитър Николов вчера заяви, че не би било етично да коментира причините за напускането си. На този етап той все още не е решил с какво ще се занимава, но засега остава в България. Според източници на „Струма“ системата на МВР напуска и криминалистът от Първо РУ – Благоевград Антон Крумов, който заминава  да работи в Англия.

След поредното кадрово разместване упорито се говори, че най-вероятно на шефското място на КАТ ще застане гл. инспектор Димитър Ичев, който има дългогодишен опит в сектор „Охранителна полиция“. Припомняме, че преди десетина дни начело на отдел „Охранителна полиция” в ОД на МВР – Благоевград застана гл. инспектор Антон Доклев след напускането на Георги Кьосев.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА   

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *