Всеки трети в Сандански е висшист, в частния сектор заплатите стигат средно 2000 лв., минус е старата ВиК мрежа и презастрояването

Всеки трети  жител на община Сандански е с висше образование, всеки втори е със средно, а тези с основно са под 30 процента, това сочи статистиката за курортната община. Сандански е градът с най-чистия въздух в страната. Проучването е направено за периода 2013-2020 година, съобщи експертът Ивелина Атанасова. Като голям плюс за града се отчита газифицираната мрежа и развитата индустриална зона с изградените инфраструктурни обекти, както и новоизграденото трасе на АМ “Струма” до Кулата. Община Сандански е сред водещите общини в България, в които има ръст на доходите в частния сектор спрямо заплатите в държавните учреждения и институции. Средната заплата в частния сектор в Сандански достига до 2000 лева, а в държавните учреждения 750 лева е минимумът. Минус за живеещите в община Сандански е това, че се намира на по-голямо разстояние от столицата и големите градове Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора. Но с пускане на част от новоизградената АМ “Струма” времето за пътуване е скъсено до час и половина до столицата, а до Бяло море се пътува само за  час. 

Минус за населението е уличната, ВиК и канализационната мрежа, която е изградена преди 60 години, а ремонтите са частични и често населението остава без вода с часове.  Като пропуск се посочва липсата на зелени площи в училищата и детските градини, както и в междублоковите пространства, и презастрояване над норматива в различните квартали.  

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

 1. Struma platen jalt kenef

  Kolko vi platiha da izserete toq draskoch negramoten?
  Vsichki znaqt che ste eftin porachkov jalt kenef kakto vsichki mediiki v grada.

  Отговор
 2. Struma jalt kenef

  Koi vi q pusna taq izmislena statiika samo neznam
  Struma bezdarni draskachi nekadarni
  Chetete li izobshto kakvo puskate weee

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *