Вселенският патриарх Вартоломей е с COVID-19

Вселенският патриарх Вартоломей е дал положителен резултат на тест за COVID-19, съобщава в. „Катимерини“, като се позовава на прессъобщение на патриаршията, базирана в Истанбул. Вартоломей, който е на 81 години, има само леки симптоми на заболяването, се уточнява в прессъобщението.

Духовният лидер на православните християни по света е дал положителен резултат на тест днес и веднага е отишъл за изследвания в централна истанбулска болница, където е било констатирано, че общото му състояние е доста добро.

Вартоломей е напълно ваксиниран срещу новия коронавирус, допълва прессъобщението на Вселенската патриаршия. Наскоро вселенският патриарх бе подложен на хирургична интервенция за поставяне на стент в Ню Йорк.

Вселенският патриарх благодари на всички за грижата за неговото здраве и насърчава всички, като баща, да следват препоръките на лекарите и учените. Той също така призовава онези, които все още не са се ваксинирали, да го направят за свое собствено добро и за доброто на обществото, се казва в съобщението, цитирано от „Катимерини“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *