Все повече страни в Европа връщат ограниченията

Тревожно развитие на пандемията в Европа, и то в разгара на летния туристически сезон. Все по-реална става опасността от избухването на четвърта вълна от коронавируса. Все повече страни започват плахо да връщат мерките, като например в съседна Гърция, където от днес се налагат ограничения за ресторанти, нощни клубове и барове.

Решението е взето заради рязък скок на новозаразените с коронавируса. От днес заведенията в съседна Гърция ще работят само със седящи клиенти и в съответствие с определените правила за капацитета. На нарушителите ще се налагат тежки глоби, включително спиране на дейността им.

Около 38 процента от пълнолетните в Гърция са напълно ваксинирани, а властите предложиха финансови стимули, за да насърчат ваксинацията.

Заради все по-тревожните темпове на разпространение на коронавируса, Париж призова французите да се въздържат от пътувания до Испания и Португалия. Заради разпространението на варианта Делта, френското правителство предупреди за опасността от бързо надигаща се четвърта вълна на пандемията.

Заради изключително сложната ситуация с пандемията, от този уикенд властите в испанската област Каталуния въвеждат отново ограничения за борба с разпространението на коронавируса. Дискотеките и нощните увеселителни заведения на закрито, включително в Барселона, ще затворят врати.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *