Всички предимства на съвременната PVC дограма на едно място

Наред с алуминиевата PVC дограмата се смята за един от най-популярните избор за шумоизолация и топлоизолация на прозорците както у дома, така и на работното място, в търговските обекти и местата за почивка. PVC дограмата има широко приложение. Тя може буквално навсякъде да бъде монтирана успешно. Но освен приложението й, PVC дограмата разполага и с ред други предимства, които си заслужава да бъдат описани. Те ще ви помогнат да прецените дали това е подходящият за вас избор, както и да разберете каква са основните разлики между алуминиева, дървена и PVC дограма.

  • Този вид дограма разполага с една от най-добрите степени на топлоизолация. Тази степен е в пъти по-висока от топлоизолационните качества на алуминиевата изолация. Смята се, че качествената PVC дограма може успешно да се конкурира – по въпросния критерий – и с първокласната дървена дограма.
  • Абсолютно всеки майстор и производител на дограми ще ви каже, че ако търсите лесна поддръжка, вашият идеален избор би бил именно PVC дограма. Тя не изисква никакви специални качества, умения или почистващи средства. Напротив – редовното забърсване от прах и почистване с универсален препарат са напълно достатъчни грижи за поддръжката на вашата PVC дограма.
  • В тази връзка, животът на PVC дограмата е максимално гарантиран и с друго нейно предимство. Според експертите, този вид дограма се слави с много по-ниско ниво на кондензация, тоест изпарение на влагата. От тук можем да си направим извода и, че PVC дограмата разполага с допълнителни защитни функции срещу мухъла.
  • Но поради факта, че материалът е гъвкав и с него може да се работи значително по-лесно, дограмата от този тип позволява различни конструкции, включително и разнообразие от дизайнерски решения. С PVC дограма можете да си осигурите лепени ъгли, а това на свой ред е допълнителна защита, но в случая от навлизане на въздух и вятър в помещението.
  • PVC дограмите са доста често срещан избор сред потребителите напоследък и поради екологичната нишка в тяхното производство. На практика, по-голяма част от съвременните модели са изработени от рециклирани материали. „Зелената идея“ в използването на PVC дограмата обаче успешно се комбинира с концепцията за високата й енергийна ефективност, която пък е не по-малко „зелена“, след като намалява разходите за електричество.
  • И ако си мислите, че всички тези предимства на модерната PVC дограма означават и по-висока цена, лъжете се. Всъщност, това е един от най-рентабилните избори, които можете да направите. Цените на PVC дограмите са сред най-ниските по сравнение с алтернативите им от алуминий или масив, например. Обикновено, разликата се равнява на близо 30%. Добрата новина е, че цената никога не е за сметка на качеството. Не трябва да разбираме, че трайността и издръжливостта на неблагоприятните климатични условия на PVC дограмата, са от изключително висока степен.

Екологична, енергийно ефективна, трайна и в много случай доста атрактивна и с възможност за дизайнерско решение във визията, PVC дограмата, категорично е отличен избор, който собствениците и управителите на имоти могат да направят. А ако търсите наистина качествена изработка и възможност за доставка и монтаж на място, разбира се, редно е да намерите и надежден производител. Ние можем да ви дадем и реална препоръка за целта. Става въпрос за екипа на Plast.bg, които се очертават да се превърнат в един от лидерите в изработката и монтажа на дограми в София и региона.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *