ВСС не съгласува проекта за бюджет за съдебната власт

Пленумът на ВСС не съгласува Проекта на решение на Министерския съвет за одобряване на законопроект за държавния бюджет на Република България за 2020 г., съобщиха от пресцентъра на съвета.

Причината е разлика от 88,0 млн. лв. между проекта на бюджет на съдебната власт за 2020 г. /859,3 млн. лв./ и предложението на МФ /771,3 млн. лв./. заради които няма да могат да се обезпечат предвидени дейности от ВСС. Такива дейности са назначаване на 110 съдебни служители; ремонт и придобиване на сгради в размер на 33,0 млн. лв и други. От ВСС съобщават още, че на 7 ноември представители на съдебния съвет ще проведат среща с докладчиците от Европейската комисия за демокрация чрез право (Венецианската комисия). Посещението на Венецианската комисия е във връзка с отправено искане за становище по измененията в НПК, предвиждащи процедура за наказателно преследване на председателите на ВКС, ВАС и главния прокурор.

В Програмата на представителите на Венецианската комисия са предвидени срещи с министъра на правосъдието, парламентарните групи на ПП ГЕРБ, “БСП за България”, ДПС, “Обединени патриоти”, “Воля – Българските родолюбци”, както и с председателите на ВКС, ВАС и главния прокурор.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *