Топ теми

ВСС прекрати мандата на председателя на Районен съд – Сандански Н. Бузова, остава редови съдия

     Висшият съдебен съвет със свое решение вчера освободи от поста председател на Районен съд – Сандански Николинка Бузова. С последващо свое решение висшите магистрати назначават временно на длъжността съдия Росица Калугерова.

Росица Калугерова

Както „Струма” писа, съдия Н. Бузова подаде заявление до Висшия съдебен съвет за освобождаване от заеманата ръководна длъжност. В заявлението си съдия Н. Бузова, която е депозирала своята оставка на 5 октомври, е посочила, че желае да бъде освободена от заеманата длъжност, на основание чл. 175, ал. 1 от ЗСВ, вр. чл. 129а, ал. 3, т. 2 КРБ и преназначена на длъжност съдия, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ. От вчера съдия Н. Бузова е редови магистрат в курортната община.

Потърсена за коментар, съдия Бузова каза: Да, подадох заявление за освобождаване от длъжност административен ръководител -председател на РС – Сандански. Мотивите за моето решение са лични, това съм посочила и в молбата”, заяви Бузова.

„Такава е разпоредбата в закона. ВСС по старшинство е определил за изпълняващ функциите съдия Р. Калугерова”, допълни тя. 

До 17.00 ч. вчера съдия Р. Калугерова не бе получила заповед за назначаване на длъжността административен ръководител на Районен съд – Сандански.

Съдия Н. Бузова е начело на сградата на Темида в Сандански от 7 години. Това е вторият й, като от него са минали едва 2 години.  Н. Бузова пое ръководните функции в Районен съд – Сандански от Димитър Узунов, след като той бе избран в състава на Висшия съдебен съвет през 2013 г.  

ВАНЯ МАНЧЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *