Всяка вечер това куче будува и наблюдава собствениците си, докато спят. Когато научили причината за това, те не могли да сдържат сълзите си…

Всяка вечер това куче будува и наблюдава собствениците си, докато спят. Когато научили причината за това, те не могли да сдържат сълзите си…
Много скоро след като семейство осиновява куче от местния приют, то започва да им отвръща с нежност и доброжелателна компания, а новите му стопани са уверени, че са направили правилния избор.

Всеки ден те извеждали четириногия си приятел в парка, забавлявали го с игри и дори го научили на нови трикове и команди. По всичко изглеждало, че новият член на семейството е идеалното куче за тях. Но имало едно нещо, което ги озадачавало.

Всяка нощ кучето сядало на края на леглото на родителите и не спирало да ги гледа втренчено, докато заспят. Когато и да се пробудели, всеки път откривали, че кучето продължава да стои будно и да ги наблюдава.
Въпреки че семейството по никакъв начин не се чувствало заплашено, все пак намирало поведението на четириногия за обезпокоително. След няколко седмици стопаните осъзнали дори, че никога не са виждали кучето си заспало – единствено да придрямва с полузатворени очи, но не и да спи дълбоко.

Собствениците започнали да се тревожат, че кучето е болно, затова го завели при ветеринарния лекар. Там обаче, след обстойни прегледи, нищо нередно не било открито.
Въпреки че се успокоили, че кучето е физически здраво, стопаните държали да разберат каква е причината за странното му поведение. Това ги накарало да се върнат в приюта, от който са го взели, за да разберат нещо повече за миналото му. Когато се срещнали с работник от приюта и му споделили за необичайното поведение на животното, отговорът, който получили, ги разтърсил из основи.
Оказало се, че предишният собственик изчакал кучето да заспи дълбоко и го отнесъл в приюта заедно с легълцето му. Толкова дълбоко спяло кучето, че не забелязало какво се случва. Когато се събудило, разбрало, че се намира в приюта, и никога повече не видяло своя собственик.

Когато новите му стопани научили това, не могли да сдържат сълзите си. Побързали да се върнат обратно вкъщи, взели леглото на кучето и го поставили точно до тяхното, като се надявали по този начин да му покажат, че то е част от семейството им и винаги ще бъде.
От този ден нататък кучето спяло в стаята на родителите. Отнело му няколко седмици,  докато наистина разбере какво са искали да покажат с този жест новите му собственици.
Скоро след това четириногият започнал да спи съвсем спокойно, понякога заспивал дори преди неговите собственици да се отправят към леглото. От тогава насам кученцето не просто успява да заспи, а сънят му е по-спокоен, защото усеща, че най-накрая е открило своя истински дом.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *