Всяка връзка има 8 етапа: Във втория се случват най-често изневерите

Всяка връзка преминава през различни етапи, за да се развие в естествения си ход. Ако я пришпорите и искате всичко да се случва много бързо, нещата просто няма да се получат.

Във всяка връзка има 8 етапа, които са част от любовта. През всеки етап е възможно да се появят недоразумения и конфликти, които можете да разрешите безболезнено. Бъдете мъдри и търпеливи, ако искате дълготрайни отношения.

Ето и кои са 8-етапа на връзката:

  1. Фаза на еуфория

Тази фаза трае от три до шест месеца, през които се чувствате вдъхновени, окрилени от надежда и много влюбени. Това се дължи на “добрите” хормони, които стимулират вашата еуфория и ентусиазъм.

  1. Фазата на “розите очила”

Тук изневярата се случва най-често, защото след първоначалната еуфория, може да ви се струва, че любовта и страст са изчезнали. Това всъщност не е така, просто чувствата ви стават по-спокойни.

  1. Фаза на истината

През този период си давате сметка за истинската същност на човека до вас и виждате неговите недостатъци. Възможно е да започнете да се дразните на навиците му и да се опитвате да го променяте.

  1. Преходен период

Тук преминавате към зрялата връзка, в която давате пространство на другия да бъде себе си. Ако сте запазили любовта и уважението, имате голям шанс да останете завинаги заедно.

  1. Фаза на разочарованието

През този период на един от двамата му хрумва мисълта за раздяла, защото решава, че връзката се е изчерпала. Раздялата може да стане само на емоционално ниво и всъщност да останете заедно, но да се чувствате дистанцирани. Важното е да уловите основния проблем, за да избегнете същинската раздяла.

  1. Фаза на обогатяването на връзката

Тук откривате истинската и трайна любов, привързаността и грижата. Давате си сметка, че другият е важна част от вашия живот, дори чувствата ви да не са така пламенни, като в началото. Ако сте сигнали до тази фаза, вие ще цените още повече връзката си.

  1. Фаза на съживяване на романтиката

На този етап разбирате, че трябва да полагате ежедневно усилия . Искате да се свържете на по-високо ниво, далеч от физическото привличане. Често виждате, че романтиката е изчезнала и искате да я върнете.

  1. Фаза на дълбокото приятелство и привързаност

В тази фаза партньорите са разбрали, че взаимното уважение е не по-малко важно от любовта и се грижат един за друг. Те оценяват стабилността и сигурността, които получават. Готови са да приемат негативните черти на другия и да го мотивират да работи над силните си качества. Тази фаза може да трае цял живот.

Във всяка връзка има 8 етапа и от вас зависи как и дали ще ги преминете.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *