Всяка дума е слаба! Излязоха потресаващи подробности: Кои са биячите от бар „Бикини“

Голяма част от арестуваните за мелето в бар „Бикини” са добре известни фигури в бургаския ъндърграунд, показа разследване на Флагман.бг. Припомняме, че прокуратурата вече повдигна обвинения за хулиганство на петима души. Ако бъдат признати за виновни, те могат да отнесат до 5 години затвор. Не е изключено обвиненията да се преквалифицират, тъй като към тях най-вероятно ще бъдат прибавени и телесни повреди заради побоя над Христо Бардуков и охраната на заведението. От полицията съобщиха, че сред пострадалите е и 18-годишно момче.

Изключително интересно ще стане, ако прокуратурата докаже твърденията на Бардуков за организирано нападение. Тогава положението на задържаните още повече ще се утежни и присъдите ще бъдат доста по-сериозни – ударната бригада може да отиде на топло за дълго.
Безспорно най-много се отличава и най-дейният в мелето пред дискотеката Георги Джендов. 38-годишният мъж е с изтърпяна присъда като част от групата за наркоразпространение на Димитър Желязков-Митьо Очите.

В началото на 2008 г. Джендов подписва споразумение с прокуратурата и получава 3 години и 6 месеца. Според държавното обвинение той е един от лейтенантите на Очите – ръководител на група за специални поръчки.

Реално Джендов не изкарва и година в затвора. Той е сред първите от бандата, които излизат на свобода. Бургазлията е пуснат през ноември 2008 г., като мотивите на съда за това са, че към излежаването на времето в затвора са прибавени месеците в ареста, докато тече разследването по делото и предходни арести.

Джендов има още прегрешения. Той се забърква в сериозни неприятности в началото на септември 2004 г. Тогава бургазлията е закопчан заедно с още 3 човека. Според ОД на МВР групата атакувала полицай, отзовал се на сигнал за побой в дискотека в сунгурларското с. Порой. Служителят на реда се легитимирал, но независимо от това четиримата се нахвърлили върху него. Униформеният бил принуден да се скрие в патрулката, но Джендов и останалите започнали да трошат возилото с метална тръба. Те ударили полицая и се опитали да му отнемат оръжието. При самозащита той гръмнал Джендов в рамото.

Нападателите избягали с автомобил „Додж“, но по-късно са задържани в Бургас. Към този момент Джендов бил с висящо следствено дело за изнасилване от 2000 г.

Към момента на ареста за мелето в „Бикини“, Джендов се води реабилитиран за всички тези престъпления.

Не по-малко интересна фигура е Пламен Русев. Той е разследван за мелето в „Час пик” в Слънчев бряг през лятото на 2013 г. Тогава с мачете е атакуван Камен Балбузанов, по прякор Куката. Страховитият плевенски бос и бандата му буквално са пометени от бургаската бригада.

30-годишният Русев отново се забърква в неприятности само няколко месеца по-късно. Явно окрилен от победата над Куката и хората му бургазлията напада с нож 33-годишен мъж.

Според разследващите екшънът, разиграл се в 5 сутринта пред Компаса на ул. „Александровска”, е продължение на конфликт в дискотека. Пострадалият получава две прободни рани в корема, но за щастие се разминава без сериозно последствия. Дълго време се страхува да говори за нападателя си.

Димитър Харалампиев-Рочата също е познат с избухливия си нрав. Бургазлията има няколко прояви в претъпкани заведения, досега минаваше между капките на родното правосъдие. Най-честата причина за това е, че свидетелите или потърпевшите често получават амнезия.

Такъв е и най-пресният случай, в който беше замесен Рочата. Случката е от средата на април м. г. Заедно с него е и близкият му авер Георги Недялков – Дългия, който е и един от петимата арестувани след мелето в „Бикини”.

Тогава двамата са обявени за издирване заради екшън със собственик на пицария на ул. „Морска”. Пострадалият първо посочва нападателите си, но после казва, че се е объркал и съдът се произнася в полза на Харалампиев заради липса на доказателства.

Бургазлията се забърква в екшъна само ден след излизането си от ареста заради атака над полицаи. Въпреки че първоначално е заплашен от до 5 години затвор, Харалампиев се разминава само с пробация за дръзкото деяние. Това обаче ще утежни още повече ситуацията за Рочата, тъй като наказанието изтича в края на следващата година, т. е. то е в сила по време на случката в бар „Бикини”.

Дали и този път на групата ще им се размине – ще разберем съвсем скоро. Едно е сигурно – пострадалият Христо Бардуков е мъж на място, който има смелост и няма да оттегли показанията си, независимо срещу какво трябва да се изправи. Дали обаче само това ще е достатъчно – времето ще покаже.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *