Всяко дете е съдбата на своите родители: нищо не е случайно!

Всеки родител получава детето, което е заслужил. То е неговата съдба! Няма случайности!

Всяко дете е съдбата на своите родители. То идва със специална мисия – да облагороди, промени и научи на много уроци хората, дали му живот. Детето променя живота на родителите си завинаги и след него вече нищо не е същото.

Всеки родител получава детето, което заслужава. То може да му покаже къде е сгрешил или къде е направил правилен избор. Чрез своето дете човек разбира много за себе си, за своите силни и слаби страни.

Детето е като двигател, който те тласка напред. То те насърчава да продължиш, независимо от трудностите. Понякога детето може да ви върне в правия път и да ви откаже от всичките ви пороци.

Децата  – силата, която ви липсва, урокът, който трябва да научите

Всяко дете е съдбата на своите родители. Някои родители приемат децата си за своя „кръст”, за своя карма и изкупление на грехове от минали животи. Но преди да решите, че детето е вашето изпитание, помислете къде сте сбъркали самите вие, какво не сте направили както трябва.

Децата наистина понякога ни изпитват и се налага да впрегнем цялата си вътрешна сила и воля. Но те са и изпит колко мили, търпеливи и безкористни можем да бъдем. В името на тяхното щастие сме готови да се борим с всичките си демони, да се изправяме пред най-големите си страхове, да търсим нови перспективи.

Само се замислете колко много се променихте след появата на детето си. Не станахте ли по-добри, по-мъдри, по-умерени? Не се ли научихте да оценявате малките неща и да не търсите щастието в грандиозните успехи?

Липсата на разбирателство с децата може да бъде преодоляна

Ако връзката ви с децата е разклатена, вероятно изначалната причина сте били вие. Не сте слушали, когато е трябвало и не сте казали каквото е било нужно. Не забравяйте, че децата от малки имитират нашето поведение. И като възрастни несъзнателно повтарят нашите грешки.

Хубавото е, че никога не е късно да поправите стореното. Децата рядко се сърдят дълго, но затова пък изживяват болезнено разочарованията от родителите си.

Приемете, че децата са вашите житейски уроци и не се сърдете, когато ви е трудно. Те идват, за да ви направят по-силни и мъдри.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *