Вталете се с 1 час сън повече

ного хора искат да отслабнат лесно и бързо, но диетите и тренировките не са достатъчно успешни за всеки. Някои не могат да спазват строги диети, заради здравословни проблеми, а други нямат нужното време да тренират и да се движат достатъчно.

Оказва се, че може да се оттървете от излишните килограми лесно – като спите един час допълнително. Д-р Майкъл Мосли обяснява пред “The Sun”, че ако спите прекалено малко, метаболизмът ви се променя и организмът не може да преработи храната ефективно.

Стопяването на килограмите зависи и от 2 хормона. Грелинът, който се образува, когато мозъкът изпрати сигнал, че стомахът е празен; и лептинът – който потиска глада и показва, че сте хапнали достатъчно. когато не си набавяте нужното количество сън, организмът произвежда повече грелин и по-малко лептин. Така апетитът ви се повишава. Това показва и проучване на Университета в Чикаго.

Когато не спите достатъчно, организмът произвежда и повече кортизол – хормон на стреса, който също увеличава апетита.

Препоръчително е да се спи 8 часа на денонощие. Но дори да спите по 5-6 часа, само още един час сън може да ви доближи до мечтаната фигура, тъй като дори 60 минути повече ще повлияят добре на организма.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *