Втора година ски сезонът на „Картала” пред провал, лифтът без разрешение за експлоатация, хотелът още е в ремонт

Втора година ски сезонът на „Картала“ е пред провал, а благоевградчани може отново да останат без писта през зимата. Кабинковият лифт вчера по обяд работеше, но служители обясниха, че само го пробват и когато се налага, качват с него материали, но още не са минали официални проверки и разрешение за експлоатация няма. Въпреки това според работниците този сезон няма да се пропусне и пистата най-вероятно ще работи. За подготовка в тази посока намеква и ратракът със свалени вериги зад сградата на хотела, видя репортер на „Струма”. В хотела видимо приключва ремонт, а чували със строителни отпадъци бяха наредени в единия край на двора. В ресторанта камината бе запалена, но заведението не работеше, а вътре бяха само управителката Даниела и няколко работници, които бяха седнали да хапнат. На въпрос дали хотелът вече работи управителката каза, че ремонтните дейности още не са приключили, и лаконично прехвърли топката:  „Нищо не мога да ви кажа, говорете с г-н Ризов“.

„Нищо не мога да кажа дали ще работи или не кабинковият лифт. Имаме работа още и никой друг не може да ви даде повече информация. Работим, това е“, лаконичен бе и Илия Ризов. Той е съсобственик на обекта с дял от 15%, 8% има община Благоевград като апортна вноска, а през януари оръжейният бос от Сандански Лъчезар Динчев придоби 77% от дяловете. През август новият собственик поиска от екскмета Камбитов 30-годишна концесия с мотива, че има дългосрочни инвестиционни намерения. Искането за концесия обаче бе внесено официално в община Благоевград от името на „Прима Инвест БГ“ ООД с управители Илия Ризов и Владимир Александров. Предложението все още не е внасяно за обсъждане и решение от общинските съветници, въпреки ангажимента, поет от предишния кмет, че ако се наложи, по темата ще иска свикване на извънредна сесия заради важността на проблема за благоевградчани.

Миналата зима ски център „Картала“, който е само на 27 километра от града и е с една от най-дългите писти в страната, около 5 км, остана затворен. Каква ще е съдбата на ски центъра тази зима – никой не знае…

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *