Втора двойка близнаци се родиха в АГ отделението на дупнишката болница от началото на годината

Втора двойка близнаци се родиха в АГ отделението на общинската болница в Дупница от началото на годината. Вчера в 8,50 ч. е проплакало първото момиченце от двойката близнаци, а сестричката му в 8,58 ч. Бебетата са се родили със секцио. Д-р Красимир Кръстев, д-р Димка Зантина, акушерката Славянка Станкева и анестезиологът д-р Николай Карастоянов са извършили операцията. Момиченцата са се родили с мерки 2 кг и 346 г и 2 кг и 450 г.

Щастливите родители Венцислав Димитров и  Силвия Манчева са от с. Блажиево, община Бобошево, и имат дъщеричка на 6 г., която с нетърпение очаква сестрите си София и Мария.

Любопитното е, че бащата Венцислав Димитров има двама чичовци близнаци.

Кметът на с. Блажиево Пламен Караканов е изключително щастлив, че в селото са се родили близнаци. Той заяви пред “Струма”: “Поздравих таткото за двете му рожби. В селото очакваме да се родят още две-три бебета. Миналата година тук се родиха само 3 деца”, каза кметът.

Както “Струма” писа, точно преди Бабинден в АГ отделението в общинската болница в Дупница се родиха две момченца близнаци. До вчера новородените в АГ отделението от началото на годината са 20.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *