Втора доживотна присъда за килъра Божидар Атанасов

Втора доживотна присъда с право на замяна получи Божидар Атанасов. Пловдивският окръжен съд му я даде за убийството на бизнесмена Огнян Харизанов по прякор Оги Лудия, пише пик. Той беше застрелян на 17 август 2007 г. пред очите на съпругата си и 10-годишния им син в семейната вила в парк “Родопи”.

На 14 юли тази година отново пловдивският окръжен съд даде доживотно наказание с право на замяна на Божидар Атанасов за покушението на митничаря Георги Дребчев. Двата процеса вървяха паралелно.

Според прокуратурата Атанасов ликвидирал Оги Лудия, за да не му плати 1 кг хероин. Пред съкилийник обвиняемият признал, че убил бизнесмена заради голяма сума пари. На 17 август 2017 г. той гръмнал с ловна пушка Харизанов. Атанасов взел оръжието и отишъл на технопарти на хижа “Родопски партизани” над с. Храбрино. Същия ден, след 23 часа, напуснал хижата и се отправил към местността Чернатица в района на хижа „Здравец”, където Огнян Харизанов имал вила.

Пострадалият Харизанов и Атанасов се познавали от по-рано, като имали неуредени финансови взаимоотношения. 51-годишният пловдивчанин оставил колата на известно разстояние и се приближил до вилата на Харизанов. Последният бил с компанията си на терасата. Когато Харизанов станал да отиде до барбекюто, Атанасов се прицелил в него със заредената пушка и произвел един изстрел, с който го улучил.

Харизанов починал от раните си в болница. За да не бъде разкрит стрелецът поръсил с червен пипер района, през който бил преминал и от където произвел изстрела. После отново отишъл на партито.

Окръжен съд- Пловдив осъди подсъдимия Божидар Атанасов да плати по 200 000 лева обезщетение на двете деца на убития. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *