Втора седмица целият екип на ДТ „Н. Вапцаров“ и 10-ина фенове нижат 236 000 мъниста на близо 6-метрова завеса за премиера

Втора седмица актьори и технически изпълнители от благоевградския Драматичен театър тичат във фоайето на втория етаж във всяка свободна минута да нижат мъниста. В акцията предишната събота се включиха и десетина фенове и масовостта даде резултат: само за един ден успяха на 200 въжета да нанижат около 100 000 мъниста от всичките 236 000. Те ще са завесата,  основен акцент от впечатляваща сценография на доц. Марина Райчинова за новия спектакъл „Панаир на суетата“, който усилено се репетира в храма на Мелпомена и чиято премиера вече е насрочена на 29 и 30 октомври.

Бляскавата завеса обаче няма да посрещне публиката в началния декор на сцената, разкри зам. директорът на ДТ „Н. Вапцаров“ Севар Иванов. „Малко театри в страната могат да се похвалят с такъв мащабен проект, открихме, че един от най-четените английски романи у нас е поставян един-единствен път, а това е допълнително предизвикателство“, допълни той.

Режисьор на спектакъла е директорката Маргарита Мачева, а за актьора Иван Николов това ще е дебют, като част от щатната трупа на благоевградския театър.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *