Втори основен играч на „Бела“ напусна, на шефовете му не се хареса да работи в кафене

Защитникът на „Беласица“ Валентин Костов е напуснал клуба, стана ясно вчера. 23-годишният футболист от с. Коларово бе ползван като краен или централен бранител в различните етапи от кариерата му при комитите и е вторият основен играч на бяло-червените, от когото ще трябва да се лиши старшията Саша Симонович.

Ден по-рано в посока “Славия” потегли Атанас Карачоров. “Да, Вальо Костов вече не е част от отбора, разделихме се като мъже”, потвърди новината консултантът Георги Петров.

“Напуснах, защото работя в централно петричко кафе, а това на някои хора от ръководството явно им пречи. Не смятам да спирам с футбола, конкретни планове за бъдещето ми на терена засега нямам”, гласи версията на Костов, подсказвайки за нещо недоизказано между двете страни.

Още две от новите кандидат-попълнения отпаднаха от състава. Това са младият вратар Живко Стоянов и офанзивният полузащитник Стефан Бакалов, но така и не стана ясно защо се е стигнало до раздялата. Междувременно по покана на клубното ръководство лекторът от Треньорската школа към БФС Бойко Величков изнесе едночасово тренировъчно занимание пред треньорския състав на ДЮШ на “Беласица”, на което присъстваха още бившите асове на петричкия клуб Благой Наков и Владимир Кабранов, наставникът на детската формация на “Първомай -Огражден 1955” Божидар Яков, топреферът на Югозапада Ивайло Стоянов, Емил Вангелов и др. В първата част на заниманието гостът акцентира върху теоретичните постановки около основите на треньорската работа, после с помощта на асистента си Мартин Николов и футболисти от формацията младша възраст бяха демонстрирани серия от упражнения.

“Считам, че срещата на нашите треньори с Бойко Величков бе навременна и полезна. Лекторът ни върна към началото в треньорската подготовка, наблегна на доста детайли и елементи, на които трябва задължително да обърнем внимание в бъдещата си работа с подрастващите”, обобщи впечатленията от визитата Г. Петров.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *