HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Входът за наградите на БГ радио и фестивала „Франкофоли“ е свободен за всички, но без чадъри и без да внасят бира и алкохол отвън

Четири входа към новия парк „Македония“ в Благоевград отвориха вчера врати за техниката и оборудването за провеждането на мащабните музикални събития  – наградите на БГ радио и фестивала „Франкофоли“, които се очаква днес и утре да съберат хиляди в областния център на Пиринско. През целия ден външни хора не се пускаха в района на парка, охранители и полиция следяха стриктно за всички влизащи и излизащи от съображения за сигурност. Заради стартиращата още днес следобед двудневна музикална фиеста тази сутрин се променя и организацията на движението в Благоевград. По нареждане на кмета Атанас Камбитов по ул. „Ал. Стамболийски“ се спира движението на всички моторни превозни средства, включително и градския транспорт, в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски“ до кръговото кръстовище на ул. „14-и полк“ над пазара от 9 часа днес до 6 часа заранта в неделя. Обходният маршрут е по бул. „Васил Левски“ и ул. „Джеймс Баучер“. За удобство на шофьорите временното кръгово кръстовище, което бе направено при Зърнени храни на 5 април т. г., завчера бе оформено с по-масивни елементи, а центърът му бе превърнат в цветна градина. За два дни движението ще бъде спряно за всички моторни превозни средства и по западната пътна лента на ул. „14 полк“ в посока кръговото кръстовище с ул. „Александър Стамболийски“, до кръговото кръстовище с ул. „Свобода“. Новата организация влиза в сила в 15. 00 часа днес ( петък, 16 юни) до 06:00 часа на 18 юни/ неделя/. Обходният маршрут е по улица „Полк. Дрангов“.

Двудневната музикалната фиеста днес в 10. 30 ч. ще бъде предшествана от водосвет на парка. Пропускателният режим ще е доста строг, но входът е свободен за всички. Ще се влиза само през един, централния вход, като останалите са предвидени за аварийни изходи. Пълнолетните лица задължително трябва да носят документи за самоличност. Публиката може да внася сандвичи, чипс и малки бутилки минерална вода, без капачка на бутилката. Не се разрешава внасянето на какъвто и да е алкохол, включително и бира. Няма да се пускат домашни любимци в района, няма да се разрешава и носенето на чадъри от съображения за сигурност, затова организаторите се надяват на хубаво време. Прогнозите за събота са за леки превалявания преди обяд и в ранния следобед, но се очаква вечерта на „Франкофоли“ времето да е хубаво. Ако все пак поднесе изненади, зрителите ще трябва да се подсигурят с дъждобрани, което е и по-удобно за музикално събитие.

В събота за „Франкофоли“ вратите ще са отворени за публиката в 16 часа, снощи до късно се уточняваше дали феновете ще могат да гледат днес репетициите за наградите на БГ радио и при какви условия. Както и предишни години в района е предвидена и ВИП зона за публика с обособени 400 места в нея. Във временните обекти за хранене на територията на парка ще има разположени маси и столове, така че хилядите без пропуск за ВИП зоната също да се насладят максимално на музикалните събития. Палатков лагер няма да има, няма да има и ограничения за движението на хора в и извън парка. Три мобилни екипа на БЧК, линейки и пожарни ще са на разположение и в двата музикални дни.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *