Въведоха в Христовата вяра 6-месечната дъщеричка Божидара на кинезитерапевта в МБАЛ – Благоевград Д. Неделчев, кръстница й стана лелята Елица

Кинезитерапевтът в реанимация Даниел Неделчев и съпругата му Борислава направиха вълнуващо тържество за важното събитие в живота на 6-месечната си дъщеричка Божидара – нейното кръщене. Тържественият ритуал изпълни отец Павел в църквата „Св. Димитър“ в благоевградския кв. „Струмско”.  На кръщенето присъстваха най-близките хора на щастливото семейство Даниел и Борислава Неделчеви. Те избраха за кръстница на дъщеричката си лелята Елица Михайлова. Тя пое ролята на духовен наставник и спази традицията, като й подари златно кръстче – символ на Христовата вяра, и я облече в красиви нови дрехи.

След вълнуващия ритуал родителите посрещнаха своите гости с печено агне, приготвено по вкусна домашна рецепта специално за празника. Фамилията вдигна тостове за здраве и благоденствие на Божидара в заведение в центъра на Благоевград. В чест на внучката си бабите Иванка Мраценкова, дългогодишна учителка в Белица, и Величка Станоева от Благоевград разчупиха  питка за здраве. Първата наздравица вдигна дядото Стоил Мраценков, бивш горски служител. Сред гостите на тържеството бяха и народният певец Янко Неделчев, който е чичо на Божидара. Специално от Германия пристигна и семейството на първия им братовчед Евгени Спасов. Празникът продължи с много песни и веселие. Мили поздрави щастливата фамилия получи за  кръщенето на Божидара и от колегите на таткото в МБАЛ – Благоевград.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *