Възвръщенец в „Беласица“ взе бронз на държавното за юноши

С бронз и две пети места се завърна триото на “Беласица-Петрич” от държавното първенство по свободна борба за юноши в Сливен. На почетната стълбичка се качи Антон Паралов в кат. до 86 кг, в подножието й останаха близнаците Апостол Денишев (53 кг) и Стоян Денишев (61 кг). Завърналият се в родния клуб А. Паралов, който няколко години се състезаваше и учеше в Пловдив, започна с 2 победи над Мехмед Мехмед (Черноморец) и Мустафа Мустафа (Шумен), за да отстъпи на 1/2 финала пред бъдещия шампион Мерт Славов (НСА). В спора за трето място Паралов би с технически туш Аспарух Влахов (Левски).

“Три призови места при толкова много участници и такъв редуциран график за подготовка, предвид пандемията, е отлично представяне. Готвехме за шампионата четирима борци, но единият се контузи в последния момент. За следващото първенство, насрочено за 11-12 февруари, ще отидем в пълен състав. Няма да се отказваме въпреки трудностите, усещаме подкрепата на община Петрич, на хората в социалнитте мрежи, това ни мотивира да продължим да израстваме и да печелим медали”, сподели президентът на клуба Стоян Сотиров, който е бивш състезател.

“И аз щях да дам “Отличен”, ако бяхме спечелили злато, но на този етап оценката ми е по-скоро “много добър”. Въпреки че не стигнаха до медалите, близнаците Денишеви бяха много нахъсани и мотивирани, а при малко по-дълга подготовка Тони Паралов щеше да играе финал. А стигнеше ли до последната схватка, нямаше кой да го спре”, коментира доскорошният съдия международна категория Людмил Кандиларов, който с дългогодишния си опит помага на треньора Цветан Христов и момчетата му в преследане на високите цели, които са си поставили.


Ст. Денишев, А. Паралов и Ап. Денишев (отляво надясно) с водача на групата Л. Кандиларов

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *