Възмутени читатели сигнализират в struma.bg! Шахти хлопат застрашително на възлово кръстовище

В района на ъгловия магазин до кръговото кръстовище на ул. “Вл. Черноземски” и ул. “Ив. Михайлов” в Благоевград има нестабилни шахти и можеш да си счупиш краката. За това сигнализираха в редакцията на „Струма“ възмутени граждани, които попитаха кой извършва ремонта и кой контролира изпълнението му.

Репортерска проверка на място установи, че действително има разхлопана шахта на тротоара, което крие риск, ако не си гледаш в краката и стъпиш накриво. Между хранителния магазин и заведение „Калисто“ пък забелязахме, че се прави нова пешеходна пътека.

За повече информация се обърнахме към община Благоевград с конкретни въпроси, които изпратихме до пресслужбата. От отговорите, които получихме вчера, стана ясно, че се извършва планиран ремонт на електропреносната мрежа, за което е издадено разрешение за строеж. Той е на финала и вече се извършват възстановителни работи. Строителният надзор на обекта се изпълнява от благоевградската фирма „Нипро-контрол“ ООД с управител Михаил Новоселски. Община Благоевград следи за качественото изпълнение.

На въпроса има ли подмяна на пътната маркировка в района на същото кръгово кръстовище, от коя фирма се извършва и какви са параметрите, ни отговориха лаконично, че има освежаване на пътната маркировка съгласно договор със „Сиг-Мар 2015“. Вероятно става въпрос за ДЗЗД „Сиг-Марк 2015“, което е обединение на фирмите „Стилстрой – М” ООД  с управител Михаил  Камбитов и „Биспуд“ ЕООД на Костадин Терзиев, участвало в обществена поръчка през 2015 г. за възстановяване на хоризонталната пътна маркировка в община Благоевград. След като зададохме писмените въпроси за текущите ремонти, вчера отново отидохме на място и видяхме, че кипи усилен труд с техника и работници, които се бяха заели с хлопащата шахта.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *