Възобновиха издирването на изчезналия МиГ-29

От днес се възобновява операцията по издирването на черната кутия на падналия в морето край Шабла боен самолет МиГ-29. При инцидента загина пилотът майор Валентин Терзиев. Операцията по търсенето беше временно прекратена заради лошото време. Тази сутрин обаче военните отново влизат в морето, предава Нова ТВ.

В операцията ще участва Военноморските сили, Институтът по Океанология, както и частна фирма за подводни ремонти. Операцията беше прекратена за два дни, тъй като времето не позволяваше на военните да търсят.

За днес предстои да бъде изследван район  с площ над 3.5 кв.км. Анализи са показали, че има голяма вероятност самолетът е паднал именно в него.Основната цел е да бъдат открити части от самолета, което ще послужи за откриването на черната му кутия.

Инцидентът с падането на боен самолет МиГ-29 стана на 9 юни при изпълнение на тренировъчна задача. Веднага стартира операция по търсенето и спасяването на пилота, която за съжаление завърши трагично и майор Терзиев беше обявен за загинал. В хода на операцията бяха открити голям брой подводни цели, но след проведено обследване на по-големите от тях, се оказа, че не са от самолет.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *