Галеристът Ивайло Орманков представи първата си самостоятелна изложба “Спомени и мечти“ в Дупница

Ценителите на изобразителното изкуство в община Дупница, останаха омагьосани от великолепната изложба “Спомени и мечти“ от 38 картини на галериста на изложбена зала “Джамията“ и възпитаник на бившия Учителски институт “Свети Иван Рилски“- Дупница Ивайло Орманков.

“ Възпитаник съм на Учителския институт“ Свети Иван Рилски“ гр. Дупница. Моят преподавател доц. Ивайло Попов е човекът, който ме насочи към живописта. Това е първата ми самостоятелна изложба в община Дупница. Картините в изложбата са предимно от тази година. Техниката е мокро в мокро, мокри се листа и се рисува с много вода с акварелни бои. Нещата нямат прилика с реални обекти с действителност, всичките са плод на моето въображение. След 30 години пауза, отново представям моя изложба. Преди това съм имал изложби и в други градове в България.“, сподели за вестник“ Струма“ след откриването на изложбата г-н Ивайло Орманков.

Събитието уважиха колеги на художника и негови преподаватели от бившия Учителски институт и представители на Община Дупница.

Изложбата беше открита от уредника на Общинска художествена галерия г-жа Катя Йоцова, която от името на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев, връчи поздравителен адрес на художника.

Николая Иванова

Художникът Ивайло Орманков и уредника на Общинска художествена галерия община Дупница Катя Йоцова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *