Възпитаникът на благоевградската Математическа гимназия Ал. Деянски за 4 г. навъртя 500 професионални комедийни шоута, от тях 5 в Зала 1 на НДК

Александър Деянски има над 500 професионални шоута, от които 5 в Зала 1 на НДК, но живее в постоянен страх, че ще бъде загуби чувството си за хумор. Известен е също и с участието си в подкаста Комеди клуб Новините. През януари се навършиха 4 години, откакто Ал. Деянски се качва на сцената на Комеди клуб София на Open Mic.

Роден е през ноември 1989 г. в Благоевград. Израства в с. Крупник, община Симитли. Резидент е на Комеди клуб София, първия Комеди клуб в страната, който отваря врати на 7 декември 2015 година и с него се записват в историята имената на Иван Кирков, Васил Ножаров, Николай Банков и Никола Тодороски – първите български професионални стендъп комедианти. След изключително трудни месеци след това към тях се присъединяват Александър Деянски, Николаос Цитиридис, Цветомир Павлов и Калин Кръстев, а след тях идват и Петя Кюпова, Филип и Христо Радоев.

Тук сме събрали отговори на няколко от най-често задаваните въпроси за него и на него – Александър Деянски.

Как се казваш?

– Благодаря Ви за този въпрос. Аз често забравям как се казвам, затова винаги излизам на сцената с листче, на което пише „Здравейте, аз съм Александър Деянски“.

Как те наричат повечето хора?

– Благодаря Ви за този въпрос. Приятелите ми ме наричат Дъро от незапомнени времена. За да отговоря по-правилно на въпроса Ви, за който отново използвам възможността да благодаря, доста повече са хората, които ме наричат „селянин“.

– Малко автобиографично, разкажи за себе си по увлекателен начин!

– Благодаря Ви за този въпрос. Много по-увлекателно мога да го направя на живо, бих се подготвил с жонглиране с пъдпъдъчи яйца или поне да връткам спинерче, но както и да е. Продължаваме напред. От с. Крупник съм, което, ако не знаете къде е, значи не сте идвали на мое шоу. Все пак, за да не си останете неуки, може да го гугълнете – ей така, за обща култура (първият резултат е селото, а вторият – някакъв полски ликьор). Завършил съм ПМГ – Благоевград през 2008 година с главозамайващ успех, което може би обяснява факта, че голи женски гърди видях чак в първи курс в университета, и то по грешка. Използвам възможността да Ви благодаря за въпроса и да опровергая едни долни инсинуации по мой адрес. Не е вярно, че Путин ми дължи пари – отдавна съм му ги опростил тия 322,56 лв. и даже не се сещам за тях.

– Какво те прави различен от другите хора?

– Благодаря Ви за този въпрос. Не са малко нещата, ако трябва да бъда честен. Понякога успявам да си отскубна страшно дълги косми от веждите. Не мисля, че другите хора имат толкова големи. Един даже го дадох на едни деца да скачат на въже. Ама такъв съм си аз – раздавам се постоянно и никога не се изтъквам. При мен се наблюдава процес, обратен на оплешивяването – косата ми „слиза“ по челото, като по средата му е образуван полуостров в триъгълна форма. Иначе съм позитивен човек с чувство за самоирония. Надявам се „другите хора“ да не се различават по това от мен. Мога да си огъвам и палците по странен начин и да ръкопляскам с една ръка, ама наа… Свиди Ви се да направим едно видео…

– Философията ти за живота и смеха…

– С риск да се повторя, благодаря Ви за този въпрос. „Философия“ нямам. Само „Психология и логика“ за 10-и клас ми е останала. Давам я за 7 лв., моля при интерес – на ЛС. Относно смеха, гледам винаги да намирам смешното в мен. За момента не съм имал проблем с намирането.

– Университет:

– 2008-2012 – усилено изучава „Счетоводство”, „Финансов контрол”, „Корпоративни финанси” в УНСС, докато работи две работи – кол център и общ работник.

От 2013 до + ∞ отлага защитата на дипломна работа по магистърската степен „Финанси“, понеже „няма време“.

– Има ли Александър Деянски братя или сестри?

– Има брат – с 4 г. по-малък и с 10 кг по-голям.

– Женен ли е Александър Деянски?

– Женен, с дъщера на 2 г. и ипотека за 22 г.

По материали  на thecomedyclub.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *