Възпитаникът на Профилирана гимназия в Петрич Вл. Тасков е отличникът на випуск 2020 на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия

Лейтенант инж. Владимир Тасков – Знайко на випуск 2016 в Профилираната гимназия в Петрич, е отличникът на випуск 2020 на Висшето военновъздушно училище “Георги Бенковски”, специализация “Летец пилот”.

По този повод началникът на ВВВУ в Долна Митрополия бригаден генерал Юлиян Радойски изпрати благодарствен адрес до директора на гимназията Кристина Касабова.

„Уважаема Госпожо Касабова, отличникът на випуск „Добружански  2020” на ВВТУ” Г. Бенковски” е възпитаник на Вашата гимназия!

С благодарност, че екипът Ви, владеейки знанието, го дава на младите, за да запалят от него светилниците на мечтите си!

Бъдете здрави и вдъхновяващи и през новата учебна година”, пише началникът на ВВТУ до директора на ПГ” П. К. Яворов”, а благодарственият адрес изпълни с гордост, радост и удовлетворение всички преподаватели заради  високото признание за техния възпитаник.

„Поздравления за Влади!

Гордеем се, че е наш ученик – пример за интелигентност, принципност, отговорност, култура и добросърдечност.

 и че прослави гимназията и в хоризонтите на смелите полети!

Пожелаваме му щастие и още много постигнати житейски цели!”, поздравиха учителите и ръководството на училището своя възпитаник лейтенант инж. Владимир Тасков .

Владимир Тасков е отличник на випуск 2016 в гимназия „Пейо Яворов“ в град Петрич. Той получи тържествено приза „Знайко” на випуска на официалното тържество по случай изпращането на зрелостниците. Владимир Тасков беше приет за студент в Техническия университет в София, но пред репортер на „Струма“ тогава заяви, че ще кандидатства за пилот в Долна Митрополия. Това е детската му мечта и ще положи всички усилия да я сбъдне и я сбъдна.

Три години по-късно на абитуриентския бал на  дъщерята на петричкия адвокат и общински съветник Иво Стефанов – Станислава, той беше неин кавалер. Стейси бе в тоалет, решен в стил началото на 20-и век, а Владимир Тасков я съпровождаше във военната си униформа.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *