Възпитаници на гоцеделчевското Трето ОУ “тренираха” за първия ден на новата година, изработиха автентични сурвачки с кравайчета

Ученици от 3 “б” клас на гоцеделчевското III ОУ “Братя Миладинови” тренираха за първия ден на новата година. Тяхната класна стая се превърна в истинска работилница за сурвачки, които децата изработваха с много старание, ентусиазъм и неподправена радост. Благодарение на всеотдайната подкрепа на отзивчивите родители бяха осигурени дрянови пръчки, прежда, сушени плодове, пуканки, сухи чушки и други традиционни материали за изработката на сурвачки, а всеки ученик имаше възможността да изработи и украси по свой вкус дряновицата. За автентичния вид на сурвачките допринесоха и кравайчета, специално изработени от учителката на групата за ЦДО г-жа Филипова. За по-голямата част от третокласниците това бе първият път, в който сами приготвят сурвачки. Освен двете учителки на помощ на малките майстори се притекоха и няколко майки, което направи преживяването още по-незабравимо. 
Така, завладени от празничното весело настроение, денят за учениците завърши със сурвакарски наричания и тренировка за 1януари 2020 г.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *