Възпитаници на Дневен център „Здравец” в Банско с Гран при от национален конкурс за детско творчество

Гран при и диплом за цялостно творчество и принос на всички възпитаници получи Дневният център за деца и младежи с увреждания „Здравец” – град Банско на Първия национален конкурс за детско творчество в тутраканското с. Белица.

Децата и младежите от Дневния център участваха в съревнованието наравно с всички участници от цялата страна и показаха за пореден път, че за изкуството и красотата няма граници и пречки. В категория „Коледна картичка” журито е избирало между творбите на 650 участници в различни възрастови категории. Сред тях с индивидуални отличия са и три деца от Банско, ползватели на социалната услуга. Елена Гроздина е класирана на второ място, а Емил Рошков и Мартин Василев – на трето.

Социалните работници от Дневен център „Здравец” са изключително щастливи от наградите, защото с тяхна помощ децата са успели да изработят коледните картички по време на онлайн обучението през декември.

„Горда съм с децата и младежите от социалната услуга. Постиженията им са забележителни. За изработката на коледните картички използваха различни техники според възможностите си. Изключително голям е приносът и на техните родители и близки, които ги подкрепиха с много мерак, ентусиазъм и отговорност”, споделя управителят на Дневния център за деца и младежи с увреждания Елена Говедарева.

Заради пандемичните ограничения зам. кметът по хуманитарните въпроси на община Банско Костадин Атанасов поздрави лично за наградите само двама от възпитаниците на центъра, но чрез Е. Говедарева изпрати подаръци и пожелания за много здраве и нови успехи и постижения.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *