Топ теми

Възпитаничката на АУБ – Благоевград Малина Крумова оглави новото звено за пътна безопасност

Възпитаничката на АУБ – Благоевград Малина Крумова оглавява Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата”. Това реши правителството на вчерашното си заседание.
Новата агенция бе официално създадена от Министерския съвет в края на януари. Идеята за нейното съществуване дойде след тежката катастрофа с автобус край Своге на 25 август миналата година. Тогава загинаха 20 души. 
Малина Крумова бе зам. министър на регионалното развитие и благоустройството, а от миналата година именно тя работи по създаването на новата държавна структура.
Малина Крумова започва да работи по проекти и програми от 1998 г. От 2007 г. е експерт в Управляващия орган на Оперативна програма “Околна среда” към Министерството на околната среда и водите. През 2009 г. е назначена за директор на дирекция и ръководител на тази оперативна програма. В периода от 13 март 2013 г. до 29 май 2013 г. е заместник-министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков. През януари 2017 г. е назначена за служебен вицепремиер в кабинета на Огнян Герджиков, отговарящ за европейските фондове. На 9 май 2017 г. става зам. министър на регионалното развитие и благоустройството. От октомври 2018 г. работи по създаването на Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *