Възрастни хора в капана на нова измама

В капана на нова измама попаднаха десетки възрастни хора от няколко села в Пазарджишко. Двама мъже, представящи се за търговци на дърва, ужилиха пенсионери, задигайки голяма част от спестяванията им.

Измамниците обикаляли от къща на къща и предлагали евтина дървесина за огрев. Условието да получат стоката на преференциална цена било пенсионерите да им дадат като капаро – половината от сумата.

„Предложиха ми евтини дърва, за 50 лв./куб, което е с 40 лв. по-евтино от миналата година. Бяха много убедителни, дори се обаждаха на горския – уж да говорят с него”, разказа Светла Вълкова пред Нова телевизия.

„Аз очаквах, че са от нашите работници, които работят в гората и затова им дадох пари. После се усъмних, след като им предадох сумата от 260 лв. Не докараха дървата и аз задействах приятел, направихме им постановка и след това се обадих на полицията”, сподели Георги Дургов.

Мнимите търговци се оказаха по-бързи от полицията. При опит да бъдат задържани единият накара униформените да го гонят километри пеша, а другият се е укрил, но вече е задържан.

„В районното управление е получен сигнал за измамници и е установено, че един от извършителите е тръгнал в посока гр. Септември. Веднага изпратихме автопатрул. Гонитбата с един от извършителите продължи близо един час. Другият измамник беше задържан на следващия ден”, коментира ст. инспектор Борислав Биволарски. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *