Възстановиха моста над река Блатска край Хаджидимово

Възстановиха моста над река Блатска край Хаджидимово. Припомняме, че той се срути при поройните дъждове заради придошлите води на река Места. 

Премиерът Бойко Борисов обеща, че съоръжението ще е готово до събота. А днес лично дойде, за да инспектира ремонта. 

Както struma.bg писа, тази сутрин министър-председателят направи обиколка в Пиринско. Той първо посети професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог. А след това се срещна с други учители в Добринище, където провери и как преминава реставрацията на храма „Св. Св. Петър и Павел“.

Обиколката продължи с проверка как е възстановен подкопания от валежите мост по пътя за Гоце Делчев, като заедно с премиера бе зам.-регионалният министър Николай Нанков.

„Това, което ме прави най-доволен, е отношението на хората в тези на пръв поглед малки населени места”, заяви Борисов при откриването на моста. Той благодари на строителите и на полицаите, включили се в укрепването му, а Нанков поясни, че това е временно укрепване, като за целта са сложили над 2000 куб. камък. Сега се изготвял проект, за да решат трайно проблема. Движението вече е пуснато и в двете посоки.

Борисов заяви още, че на пролет ще бъдат поправени дигите край реките, за да се избегнат инциденти, като от  отминалите  дни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *