Вълчо Арабаджиев остава в ареста

Хотелиерският наследник Вълчо Арабаджиев остава в ареста, съобщи NOVA. Това реши Апелативният специализиран съд след продължително заседание днес. Арабаджиев беше задържан в края на август като част от организирана престъпна група на родителите му за данъчни престъпления и пране на пари.

За трети път защитата на обвиняемия иска смекчаване на мярката му за неотклонение. На заседанието днес пред магистратите беше представена тройна съдебно-медицинска експертиза, която удостоверява, че проблемите на Арабаджиев с гръбнака не налагат хирургична намеса, нито медикаментозно лечение. Именно това бе един от мотивите на съда да остави обвиняемия в ареста. Освен това, имало опасност той да се укрие. Освобождаването му можело и да затрудни разследването, прецениха магистратите.

За неуважително отношение към тях пък беше глобен адвокатът на Арабаджиев Илиян Василев. Той за пореден път заяви, че клиентът му не е знаел, че намерените над 5 млн. лева в сейф на семейството са от престъпна дейност.Защитникът представи и кореспонденция, доказваща, че банкнотите са сложени във въпросния сейф по искане на Маринела Арабаджиева.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *