HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ВЪПРЕКИ МЕРКИТЕ! Утре блокират Кулата!

Въпреки мерките, които бяха взети вчера за намаляване на колоните от камиони на ГКПП – „Кулата“ шофьори и превозвачи ще излезнат утре сутринта на мирен протест на граничния пункт, съобщава Нова телевизия.

Организатор на протеста е Съюзът на транспортните работници, а недоволството на хората е свързано с продължителното чакане на граничните пунктове.

„Комплексни са причините за изчакване на границата. Паспортният контрол основно забавя преминаването, тъй като работи само едно трасе, отварянето на няколко трасе ще облекчи значително движението”, коментира заместник-председателят на съюза Александър Стамболийски. 

 „Очакваме около 200 души да се включат в протеста”, обясни Стамболийски.  „Част от браншовите организации ни подкрепиха. Националното сдружение на българските превозвачи застана зад нас, от Съюза на международните превозвачи се разграничиха от нашия протест, но имаме и подкрепата на доста фирми, които не членуват в такива сдружения”, уточни той.

„Ние също не желаем да има блокиране на граници, трябва да се води диалог, но не открихме съпричастност от страна на институциите”, подчерта Александър Стамболийски.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *